Na hlavní stranu

Moringa - zázračná super ingredience


Slyšeli jste už někdy o morinze? Je to naprosto klíčová ingredience v naší kosmetice ATTITUDE. A proč na moringu pějeme takovou chválu a nedáme na ni dopustit?

Moringa je tropický strom původem z Indie. Na její úžasné účinky už poukazuje to, že se jí jinak říká také “Strom života”. V Indii je moringa známá i jako “zázračný strom”. V některých částech Afriky se jí říká “nebeday” nebo také “néverdier”, což pochází z anglického “never die”, jako velmi odolný strom, který nikdy neumírá. V ajurvédě se semena a listy moringy používají už po tisíce let k léčbě všemožných zdravotních problémů a neduhů.

Ze svého původního domova - severní Indie a Srí Lanky se postupem času začala moringa šířit skrz celý svět, kde byla vysazová hlavně v rovníkových a tropických oblastech. Moringa je velmi robustní strom, který dokáže vyrůst až do 10metrové výšky a jejím kořenům se daří ve všech typech půdy - od těch na živiny nejchudších až po ty nejbohatší. Velmi dobře odolává suchu a dokáže se přizpůsobit i v těch nejsušších oblastech.

V tropických a subtropických oblastech je moringa dobře známá díky svým výživným a léčivým vlastnostem. Její semena mají také pozoruhodnou schopnost čistit říční vodu - zmírňují kal a působí antibakteriálně. Je známých více než devět druhů moringy, které rostou po celém světě, včetně moringy oleifery. Tento druh se používá hlavně v kosmetice pro svou schopnost eliminovat znečištění pleti. World Vegetable Center dále popisuje moringu jako jednu z nejvíce výživných rostlin na naší planetě vůbec. Není se tedy čemu divit, že se tato téměř až zázračná přírodní ingredience stala novým zdravotním i kosmetickým spojencem značky ATTITUDE.


ATTITUDE - promo


Moringa bojuje proti znečištění pleti a brání tak stárnutí kůže

Kromě listů se z moringy využívají hlavně tobolky, v nichž jsou obsažená semena. Z těch je pak získáván účinný extrakt, který je přidáván do kosmetiky ATTITUDE především pro jeho schopnost bojovat proti znečištění. Každý den jsme totiž vystaveni velkému množství znečištění z našeho okolí, což způsobuje oxidační stres, který má na svědomí ucpávání pleťových pórů a vede také k předčasnému stárnutí pleti i vlasů. Extrakt ze semen moringy obsahuje aktivní látky, jenž zabraňují ulpívání znečišťujících částic na pokožce i vlasech a jejich následnému pronikání do kožních buněk. Má také silné pročišťující schopnosti.

V ajurvédě se k léčivým účelům využívá každá část z tohoto blahodárného stromu. V kosmetice jsou však využívány především listy a semena, ze kterých se lisuje olej. Moringový olej má desítky prospěšných vlastností pro pleť i vlasy.

Mezi hlavní účinky moringového oleje patří:

● schopnost eliminovat znečištění pleti
● antioxidační a antibakteriální účinek
● antimikrobiální účinek
● protizánětlivost

Mezi jeho další schopnosti patří čisticí účinky, schopnost odstraňovat odumřelé a zašedlé kožní buňky a v neposlední řadě umí také opravdu efektivně bojovat proti znečištění pleti. Moringový extrakt je proto vhodný hlavně pro lidi, které trápí různé kožní nedokonalosti a také každého, kdo chce ulevit své pleti od znečištění drobnými mikročástečkami. Extrakt z moringy představuje taktéž efektivní látku pro boj s volnými radikály, které pleť poškozují.

Každý den jsme vystaveni znečištění z našeho životního prostředí. To může vést k zanášení pórů a způsobit předčasné stárnutí a poškozování vlasů kvůli oxidačnímu stresu. Proto jsme do našich produktů přidali extrakt z moringových semen. Tato aktivní ingredience s antioxidanty a čisticí silou detoxikuje pleť, působí proti jejímu znečišťování a pronikání škodlivých částic do kožních buněk.

Vyzkoušejte úžasné vlastnosti moringy v našich produktech kosmetiky ATTITUDE:

rodinná kosmetika Super leaves
dětská kosmetika Baby leaves
dětská kosmetika Little leaves

ATTITUDE - promo


Autorka článku: Jana Konečná